Dienstag, 18. August 2015

Cunoasterea ... inceputului     La inceput nu a fost nimic, iar din acel nimic sa produs o explozie (Big Bang) din care sa format universul. Logic, nu?
     Studile noastre ne arata ca planetele se misca pe orbite foarte bine definite si formeaza galaxii care si ele la randul lor sunt angrenate intr-o miscare dand o forma foarte ordonata a universului, forma care este urmarea unei explozii. Dar noi ne incapatanam si nu putem renunta la logica, dat fiind, cosmologii au creat o replica matematica a universului numita ,,Modelului Standard’’. De-a lungul perfectionarii Modelului Standard apar o serie de teorii emise pentru a explica observatii ce nu au sens, teorii incomplete sau nedovedite, fara de care, insa, povestea Big Bang-ului ar ramane doar la stadiul de poveste. Astfel au inventat  materia neagra si energia neagra care nu stim exact ce sunt doar ca exista ceva acolo ascuns în nimic care mentine universul in miscare si sa nu se destrame.
      Conform logicii din ,,nimic’’ nu poate sa se produca decat … ,,nimic’’ , iar dupa o explozie nu se poate vorbi de de o aranjare simetrica de peisaj. 
     Renuntand la logica facem loc unei entitati inteligente care a coordonat  procesul de creatie, a unui creator, care este responsabil de crearea unui univers supus unor legi necunoscute noua, absolvindu-ne de a mai inveta teorii, materie sau energie, pentru a ne explica functionarea acestuia.
        Logica da rezultate atunci cand sunt cunoscute o parte din datatele problemei si totodata o parte din limitele acesteia. In lantul de adevaruri stiintifice, primul inel are un rol preponderent, asadar, plecand de la cateva ,,adevaruri’’ initiale sau numai de la unul, prin deductie treptata se ajunge la cunoaşterea altor adevaruri. In cazul nostru toate datele sunt relative.  
     In concluzie, varianta in care am renuntat la logica, este mai logica decat varianta bazata pe logica !!!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen