Sonntag, 15. November 2015

Dark Side of the Moon

     In jurul Lunii a existat intotdeauna o doza de mister. Ea a fascinat dintotdeauna toate civilizatiile globului si astfel de-a lungul timpului s-au adunat o serie de legende, superstitii si credinte. Ce este atat de special si misterios la Luna?

     Axa de rotatie a Pamantului si axa de rotatie a Lunii formeaza un unghi de aprox. 70°. Din cauza aceasta Luna va expune permanent spre Terra aceeasi parte, si de pe pamant suprafata vizibila a satelitui este de aprox. 59%. Luna se invarteste in jurul Pamantului in 27 de zile, 7 ore si 43 de minute, iar in jurul axei ei tot in 27 de zile, 7 ore si 43 de minute si, din aceasta cauza, de pe pamant nu se observa miscarea de rotatie a Lunii, si avem tot timpul impresia ca sta pe loc. In timpul miscarii de revolutie, Luna are si o miscare de translatie, inainteaza, trasa fiind de Pamant in miscarea lui de revolutie in jurul Soarelui.
Din cauza ca axa Pamantului este inclinata (cu 23,45°) o parte din planeta este expusa razelor Soarelui, mai mult decat cealalta. Axa Lunii este inclinata doar cu 1,6 grade, fiind asadar, aproape perpendiculara pe directia razelor solare, asta insemnand ca NU exista parte intunecata a Lunii!

    Se pare ca in istoria omenirii a existat o perioada in care nu era Luna pe cer! Acest lucru ne este precizat de cativa din scriitorii antici. Aristotel ne scrie ca zona Arcadiei, inainte de a fi locuita de greci, a fost populata de pelasgi, ce au ocupat aceste teritorii inainte ca pe cer sa existe Luna! Apollonius din Rhodes scrie faptul ca a existat o perioada in care ,,nu toate corpurile ceresti se aflau pe cer‘‘ iar Hippolytus afirma si el ca “Arcadia e mult mai veche decat Luna”. Mai putem sa-l amintim pe Censorinus care si el afirma ca “in trecut nu exista Luna pe cer”.

     Luna este o nava gigant, care a fost acoperita cu roca ca sa para un satelit natural. Cineva, avand o tehnologie superioara noua, au fost capabili sa-si deghizeze nava intr-un corp ceresc si au lansat-o pe orbita. Cercetatorii afirma ca luna cuprinde un strat stancos exterior gros de cativa kilometri care acopera o coca tare, probabil, cu o grosime de 45 km si sub care exista un vid, care contine, eventual, o atmosfera.
      Facand o comparatie intre cele patru calendare rituale : egiptean, asirian, indian si mayas, se poate vedea ca punctul de plecare al acestor sisteme cronologice este comun, situandu-se cam in jurul anului 11.500 i.Hr. si marcheaza epoca marilor catastrofe in sistemul nostru solar iar cauza ar putea fi sosirea Lunii pe orbita Pamantului. Consecintele au fost aparitia unor miscari de flux-reflux foarte puternice, atat la suprafata planetei noastre, cat si in interiorul acesteia, fenomene resimtite prin inundatii, eruptii vulcanice si miscari seismice catastrofale. Una din consecinte: scufundarea Atlantidei. Alta urmare posibila urmare a aparitiei Lunii pe orbita Pamantului este renuntarea la calendarul Venusian si inlocuirea lui fireasca cu cel Lunar.

     Luna, care nu are nici atmosfera si nici camp magnetic, este de fapt o ciudatenie a naturii. Prin analiza datelor referitoare la diferenta observata intre miscarile reale ale Lunii pe orbita, si miscarile calculate, se poate trage concluzia ca satelitul natural al Pamintului este mai degraba gol in interior.
     Omul declarandu-se stapanul universului a inceput vanzarea parcelelor extraterestre. Vanzarea a inceput sa fie practicata in urma cu aproape 30 de ani. Americanul Dennis Hope a revendicat initial proprietatea asupra Lunii si a planetei Marte. Acesta a pornit de la prevederea din legislatia americana conform careia orice cetatean poate revendica un teren, daca acesta nu este proprietatea altcuiva si daca nimeni nu se opune procedurii. Ulterior, proprietarul Lunii a inregistrat toate planetele din sistemul solar pe numele sau. Mai putin Pamantul. A infiintat compania "Ambasada Lunara", prin intermediul careia isi desfasoara tranzactiile si astfel a inceput sa vanda terenuri inclusiv pe planete pe care oamenii nu au ajuns inca.
     Afacerea cea mai rentabila o reprezinta insa vanzarea Lunii. In prezent, aproximativ sase milioane de oameni din toata lumea sunt proprietarii a cel putin unei parcele de teren extraterestru. Dintre acestia, aproximativ 2.000 sunt romani.

....daca omul a aselenizat acum 46 de ani cu tehnologia de atunci, cu saltul tehnologic din perioada 1969-2015 la momentul actual trebuia sa avem excursii pe luna ...iar o deplasare pe luna ar fi trebuit sa fie ceva banal. Cu tehnologia de azi putem sa construim avioane care merg cu 13000kmh, inseamna ca ca distanta pamant-luna care este de aprox 380.000km o putem strabate in 36h si ar trebui sa fie ceva normal sa mergem pe luna ... azi plecam si maine suntem acolo... 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen