Mittwoch, 16. Dezember 2015

Era crestina si Teoria Timpului Fantoma

     In timpurile trecute era obiceiul sa se dateze evenimentele dupa perioada imparatului domnitor. Cum un imparat urma dupa altul, unii traind cateva luni, unii cativa ani, altii multi ani, firul istoriei era intotdeauna in pericol de a se incalci. Astfel lucrurile au continuat cu putin efort de a aranja o cronologie exacta a istoriei umane pana in secolul al VI e.n., cand calugarul Dionysius Exiguus, cunoscut si sub numele de Dionisie Scitul, care traia la Roma si era originar din Scitia Minor (Dobrogea noastra), a prezentat metoda actuala de socotire, numita calendarul crestin. Ea marcheaza inceputul erei crestine cu nasterea lui Jesus, socotita ca 1 ianuarie.
     Cronologia propusa de Dionisie nu a fost admisa dintr-o data. Prima mentiune oficiala despre nasterea lui Jesus a aparut in documentele bisericesti abia peste doua secole dupa Dionisie, prin anul 742 e.n. Aceasta noua era s-a raspandit lent. Initial a fost folosita in sec. VII la datarea unor documente din Anglia si in cancelariile din Franta. In anul 800 regele francilor, Carol cel Mare, impune adoptarea erei crestine In Europa Occidentala, iar in Roma papala reforma s-a realizat in secolul X (cand se instituie si termenul de "milesim", pentru anii erei noastre).

     Din cauza multelor neconcordante in cronologia exacta a erei crestine (e.n.) a aparut o teorie a Timpului Fantoma. O teorie a timpului fantoma mai specifica vine din partea a doi teoreticieni ai conspiratiei germani, Heribert Illig si Hans-Ulrich Niemitz, care cred ca actualul calendar a fost expandat cu 297 de ani printr-o serie de erori si actiuni deliberate ale Bisericii Catolice. Potrivit lui Illig si Niemitz, atunci cand ne gandim ca anul este 2015, de fapt este doar 1718. Pentru ca orice teorie trebuie argumentata, cei doi au pus cap la cap numeroase lacune ale istoriei. Teoria timpului fantoma se bazeaza pe o lipsa de dovezi arheologice si documente pentru ultimele secole din primul mileniu(perioada 614-911). Se crede ca aceste secole nu au avut loc. Istoria explica aceasta lipsa drept Evul Mediu European cand s-a inregistrat, de fapt, foarte putina activitate in constructii si literatura. Se neaga existenta lui Carol cel Mare (Charlemagne), care este piesa centrala a dovezilor existente din acea perioada, ca pe o inscenare creata de biserica pentru a explica existenta falselor secole.
     Sistemul calendaristic pe care il folosim astazi se numeste calendar Gregorian, care specifica prezenta unui an bisect la fiecare patru ani, cu exceptia anilor divizibili la 100, insa incluzand si anii divizibili la 400. Adoptarea sa in 1582 a fost in mare motivata de nevoia de a tine Pastele in locul corect in calendar, ceva ce era important pentru Biserica, dar care a deviat cu 10 zile folosind precedentul sistem calendaristic Iulian. Sistemul Iulian avea un an bisect la fiecare patru ani, fara exceptii, deci era mai putin corect. Corectia a fost ordonata de Papa Gregoriu al XIII-lea si a fost facuta trecand de la data de 4 octombrie 1582 la 15 octombrie 1582 si continuand din acel punct cu metoda gregoriana.
     Illig, uitandu-se la cei 1582 de ani si numarand anii bisecti, a descoperit ca eroarea de 10 zile era prea mica si ca eroarea reala era de treisprezece zile. Illig s-a putut gandi la o singura explicatie privind motivele pentru care astronomii Papei au ajuns la o eroare care era prea mica: numarul real de secole care au existat era mai mic decat Papa a lasat sa se creada.
     Hans-Ulrich Niemitz, a continuat ideea initiata de Illig si astfel a realizat o lucrare prin care explica adevaratul motiv al timpului inexistent din istorie. Imparatul Sfantului Imperiu Roman, Otto al III-lea, mana-n mana cu Papa Silvestru al-II-lea au „dat pe repede inainte” calendarul occidental, pentru a celebra sfarsitul primului mileniu cu 297 de ani mai devreme. Otto si complicele sau ar fi „umplut” acest gol de trei secole cu evenimente istorice extrem de interesante, dar complet imaginare. In conditiile in care oamenii din acea perioada nu detineau ceasuri, timpul era o unitate de masura extrem de volatila. In acest fel, o perioada de aproximativ 300 de ani a fost adaugata in calendar si pe langa aceasta si evenimente istorice importante, care in realitate nu s-ar fi petrecut niciodata.
     Orchestratorii acestei mari falsificari ar fi Imparatul bizantin Constantin al VII-lea (905-959), Imparatul Sf. Imperiu Roman, Otto al-III-lea (980-1002) si Papa Silvestru al II-lea (946-1003). Motivatia a fost ca Otto al III-lea a dorit sa fie vazut precum succesorul lui Jesus pe Pamant, motiv pentru care a recurs la numeroase falsuri și minciuni.
     Exista vreun mod in care putem da inapoi istoria reala fizica pentru a o alinia cu istoria calendaristica inregistrata? Este vreun mod pentru a dovedi ca un eveniment semnalat in cartile de istorie ca s-a petrecut in anul 300, chiar s-a intamplat acum 1700 si ceva ani?Nu prea! Datarea radiometrica ne poate oferi varstele multor tipuri de obiecte care sunt asociate cu evenimentele istorice: batalii, funeralii, proiecte de constructii. Alte evenimente, precum eclipsele sau vizitele lui Halley sau ale altor comete, au fost inregistrate de multi astronomi. Dar atat ne poate oferi stinta, mai departe trebuie sa avem ,,credinta‘‘ in carturari si astronomi si incredere in acuratetea datelor pe care acestia le-au consemnat.

Concluzie :
Exemplul de Timp Fantoma : Un dictat venit de la Bruxelles in 2007 a interzis mentionarea in manualele noastre scolare orice istorie inainte de 106 e.n., pretinzand ca “inainte de 106 e.n. romanii nu au existat‘‘, deci nu am avut atunci istorie, istoria noastra incepand in 106 e.n. 

6 Kommentare:

  1. Odată ce începi să crezi în prima teorie a conspiraţiei, următoarea pare mult mai plauzibilă. Este puțin probabil ca cineva din Europa să fi avut puterea de a da timpul înainte, de a scrie sau de a șterge istoria și pentru celelalte popoare ale lumii care nu au o „perioadă fantomă” în istoria lor.

    AntwortenLöschen
  2. Care celelante popoare? Chinezi aveau si inca au propria lor cronologie, america nu era descoperita, africanii nici acum nu stiu in ce an sunt iar arabi incepand de la cruciade si terminand cu embargourile ... Eu nu zic ca teoria e neaparat adevarata, dar merita sa-ti pui anumite semne de intrebare si sa nu mai acceptam orbeste “punctele oficiale de vedere” privind istoria. Aceasta falsificare a timpului s-ar fi putut face usor, in conditiile in care in acea vreme marea majoritate a oamenilor erau analfabeti, iar cei care stiau carte foloseau diferite sisteme de cronologie. Nu exista un sistem unitar ca acum.

    AntwortenLöschen
  3. Si cum e cu concluzia ? Adica cum ... a interzis mentionarea in manualele noastre scolare orice istorie inainte de 106 e.n., pretinzand ca “inainte de 106 e.n. dacii nu au existat‘‘ ? Ce dictat e asta ? Avem dovezi datand de aproape 18 mii de ani i.e.n. , nu au cum sa zica ca dacii nu au existat.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. De la 1 ianuarie 2007, tara noastra devine in mod oficial stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Si tot in anul 2007 a venit si un dictat de la Consiliul Europei in privinta istoriei din manualele scolare care potrivit Dictatului dovezile istorice a romanilor inainte de anul 106 sunt inexistente.
      E adevarat ca in istoria romanilor exista un gol de aproape 1000 de ani intre secolele IV-XIII. De atunci, teoriile despre formarea poporului roman au tot curs .. pentru unguri, Dacia era complet evacuata si nu mai era nimeni cand au venit ei, pentru rusi sau ucrainieni nu era nimeni in Moldova, erau ei, si acuma se intreaba cum dracu’ sunt ataţia romani. Neexistand un stat care sa emita acte oficiale, se explica si de ce documentele interne cu privire la istoria noastra lipsesc cu desavarsire timp de 1000 de ani, adica pana la intemeierea statelor medievale romanesti in secolul XIV. Tocmai din cauza acestei saracii a documentelor, s-au emis diferite ipoteze.

      Löschen
  4. Doar documentele bizantine ar putea face oarecare lumină, cele ale altor popoare fiind prelucrate tot de europeni și adaptate calendarului nostru. Dacă timpul Evului Mediu a fost ”dilatat” artificial, la arabi, persani și chinezi trebuie să se fi ”comprimat” cumva pentru a se potrivi cu calendarul european. Nu se știe dacă arabii țineau o cronologie foarte exactă, la ei anul are 360 de zile și se decalează mereu. Apariția islamului ar putea fi mult mai târzie, anume în 929 d. Hr.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ca sa facem lumina … trebuie sa aprindem becu’! De treaba cu cronologia timpului sa ocupat biserica, adica mai bine spus biserica sa ocupat inainte de tot ce misca. Cand hrestinii ajungeau la putere in vreun oras primul lucru care il faceau era sa distruga toate scrierile mai vechi impunandu-si noua lor doctrina. Hrestini au ars tone de documente, au schinjuit si omorat oameni care au incercat sa mai salveze unele manuscripte, au otravit paginile unor carti iar persoana care atingea paginile avea parte de o moarte in chinuri groaznice.
      Eu nu consider scrierile si documentele bisericii o sursa credibila. Din perioada respectiva avem foarte putine dovezi arheologice si documente scrise si cam orice teorie am avea, putem specula si putem gasi dovezi pentru a sustine acea teorie. Timpul Fantoma este o teorie care are o baza solida pentru ca nu prea exista dovezi ca sa o contrazica si, cum am scris si mai sus, falsificarea timpului s-ar fi putut face usor fiindca in acea vreme marea majoritate a oamenilor (nu numai Europa ci tot globul) erau analfabeti, iar cei care stiau carte foloseau diferite sisteme de cronologie. Cu implicarea biserici in comert si-a intis influenta din China pana in Americi si Africa formand misiuni de dezdobitocire a bastinasilor impunandu-si doctrina hrestina. Totodata avand o cronologie a timpului mai avansata a fost adoptat si calendarul functionand in paralel cu cronologia bastinasilor.

      Löschen