Samstag, 20. August 2016

Temperaturi rai-iad



Noi stiam ca in iad dogoresc cazanele cu zmoala si ca in rai ne relaxam pe norisorii pufosi… dar asa o fi ? O echipa de cercetatori s-au apucat sa calculeze temperaturile din rai si din iad. Pentru estimarea „vremii” de pe lumea cealalta, oamenii de stiinta au luat in considerare principile fizicii termodinamice si informatii extrase din versete biblice.

Pentru inceput, cercetatorii s-au concentrat pe aflarea temperaturii din rai, din simplul motiv ca referintele biblice existente sunt mai generoase la acest capitol.

In vechiul testament exista acest verset din cartea profetului Isaia:
"Si luna va straluci ca soarele, iar soarele va straluci de sapte ori mai mult, ca lumina a sapte zile, in ziua cand dumnezeu va lega rana poporului sau si va tamadui vanataile de pe trupul lui." (Isaia 30:26).

In aceste conditii, raiul primeste de la Luna la fel de multa radiatie precum primeste Pamantul de la Soare, la care se adauga aceasta cantitate inmultita cu de 7 ori cate 7 (adica de 49 ori mai mare) - in total o cantitate de radiatii de 50 de ori mai mare decat cea pe care Pamantul o primeste de la astrul zilei. Lumina pe care o primim de la Luna este de 10.000 de ori mai redusa decat lumina pe care o primim de la Soare, asa ca specialistii nu au mai luat-o in calcul.

Avand aceste date stiintifice, putem calcula temperatura din rai. Radiatia primita de paradis il va incalzi pana la punctul in care pierderea de caldura rezultata din radiatie este egala cu caldura primita. Cu alte cuvinte, raiul pierde prin radiatia sa de 50 ori mai multa caldura decat Pamantul. Aplicam legea Stefan-Boltzman, o lege a fizicii cu aplicatii in termodinamica:

(H/E)4 = 50, unde E este temperatura absoluta a Terrei -573,15° Celsius; rezulta ca H este temperatura absoluta a raiului +524° Celsius!

Temperatura exacta din iad nu poate fi calculata cu exactitate, doar estimata, dar trebuie sa fie mai mica de +444° Celsius, temperatura la care sulful (pucioasa) se vaporizeaza, trecand din stare lichida in stare gazoasa, dupa cum ne "asigura" un verset din cartea Apocalipsei:
"Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori de idoli si a tuturor celor mincinosi este in iezerul care arde, cu foc si cu pucioasa, care este moartea a doua." (Apocalipsa 21:8).

Pentru a se putea vorbi despre un "lac" de pucioasa, adica de sulf topit (sub forma lichida), temperatura trebuie sa fie sub punctul de fierbere al sulfului topit, care este de +444° Celsius. La o temperatura mai mare decat aceasta, sulful nu ar mai exista sub forma lichida, ci de vapori.

Raiul (+524° Celsius) este considerabil mai "fierbinte" decat iadul (+444° Celsius). Prin urmare specialistii in temperaturi ale lumii de dincolo au recomandat pamantenilor sa stea mai mult in iad si sa mearga in rai doar pe timp de iarna!

2 Kommentare:

  1. ,,Lumea cealalta'’ nu este limitata de legi fizice deci nu exista conceptul de ,,radiatie, temperatura, lichid, gravitatie, materie" etc. Timpul si spatiul nu exista asa cum il cunoastem noi, sunt legi total diferite … si daca temperatura din rai este mai mare ca cea din iad care-i problema? ... indiferent de temperaturi in iad o sa fie ardere si chin, iar in Rai fericire vesnica.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Si de unde dracu sti tu ca ,,Lumea cealalta'’ nu este limitata de legi fizice si ca timpul si spatiul nu exista asa cum il cunoastem noi ? Ai fost tu pe acolo ? Toti va dati cu parea despre ce nu aveti habar.

      Löschen