Dienstag, 6. September 2016

A fost odata ca niciodata ...

Pe vremea cand sa scris biblia, pamantul era plat si lat, Yahweh (dumnezeu) sedea pe un tron deasupra boltei ceresti si stia totul pentru ca vedea totul, in acelasi timp era atotputernic pentru ca intervenea in mod supranatural cand si cum vroia el (tunete si fulgere, cutremure, vanturi puternice …).



Dex
Dumnezeu (in religiile monoteiste) 1. Fiinta suprema personala, cauza transcendenta primordiala, principiu fundamental al existentei si ordinii universale, creator si judecator al lumii, binele absolut si principiu al mantuirii care actioneaza in istorie. In religia crestina dumnezeu care este unic, dar in acelasi timp intreit in: tatal, fiul si duhul. 2. Fiinta supranaturala, considerata in credintele religioase drept creatoare a lumii si cea care determina destinul oamenilor.

Definitie wikipedia
Dumnezeu este fie termenul prin care se face referire la divinitatea suprema a celor trei religii monoteiste avraamice: iudaism, crestinism, islam, fie un termen sinonim cu acela de „divinitate, zeitate, zeu/zeita”. (aici nu prea e clar!)

Definitie stiintifica posibila
O ,,energie‘‘ capabila sa actioneze de la nivelele subatomice cele mai intime pana la nivelele superioare limitelor universului, energetic si dimensional vorbind, in sensul ca este capabila sa intervina, sa modeleze universul micro, nano, pico sau oricat de jos si universul macro, mega, tera, peta, exa sau oricat de sus, in toate limitele lui fara sa-i afecteze in sens distructiv integritatea. Aceasta ,,energie‘‘ poseda ratiune, vointa, logica, deci cu alte cuvinte actioneze cu consecventa sinergica cu o finalitate bine definita.

In biblie Yahweh e pezentat ca fiind o entitate/deitate asemanatoare fizic omului. Este prezentat in general sub imaginea unui batran cu barba. Recunoscand insa ,,insusirile” sau ,,atributele” lui dumnezeu, oamenii, cu deosebire crestinopatii, se straduiesc sa descrie acele calitati care il deosebesc pe Yahweh de celelate fiinte. 
- este omni-potent, adica detine toata puterea si poate face orice doreste.
- este omni-prezent, el fiind oriunde si oricand.
- este omni-scient, el cunoscand trecutul, prezentul si viitorul.

La inceputul inceputului trebuia sa existe ceva ,,ne-cauzat” care sa fi fost sursa a tot ceea ce a aparut si exista. Credinciosii sustin ca acel ceva ,,ne-cauzat” nu poate sa fie altul decat Yahweh. Ei sustin sus si tare ca la inceput a fost Yahweh, gata batran cu barba si cu toate de ,,omni’’! El este stapanul suprem care pe baza neascultarii creaturilor, pe care el le-a creat, le blestema! Yahweh are si o sotie, numele ei este Astarte (sau Asera) care a fost denigrata si eliminata din scrierile canonice. Odata pocneste din degete si face universul, altadata blesteama, iubeste, uraste si se caieste. Dar toate starile si sentimentele au sens doar intr-un context social. Yahweh inainte de a crea omenirea cu cine era milostiv şi drept sau stia ce e iubirea cand singurul lucru care exista era doar el ?

Musulmanii cred ca dumnezeu (Allah) a mai trimis un profet pe pamant dupa Jesus al nostru, ca sa-i aduca cuvantul sau cel mai nou catre pamanteni, asta dupa 600 de ani de la infiintarea crestinismului. El, profetul Mahomed, zice ca intr-o zi, intr-un moment de liniste a vietii sale tumultoase si ticaloase de jefuitor de caravane si comerciant de sclavi, a fost luat de catre ingerul Gabriel pe un cal miraculos si dus in zbor intai in rai, unde a vazut ca acolo toti ingerii si Allah insusi vorbeau araba - pesemne un fel de limba oficiala pe acolo - dupa care a fost dus in iad, unde a vazut ca marea majoritate a pacatosilor care ard in flacarile necuratului sunt femei. El afirma ca i-a fost dictat coranul de catre insusi Allah dar altii l-au pus pe hartie, el fiind analfabet si ca Allah personall i-a cerut sa duca mesajul sau intregii omeniri, si ca aceasta, omenirea, trebuie sa fie toata convertita la ,,noua si adevarata religie".
Acum daca as intreba un crestin daca crede chestia asta, sigur mi-ar spune ca nu, ca asa ceva nu se poate dovedi, Mahomed a fost un impostor si blasfemietor .... Acum sa ne inchipuim ca se apuca unul dintre noi sa zica unui buddhist sau hindus ca Yahweh a ,,impregnat" miraculos o fecioara, care a ramas gravida si care a nascut pe Jesus. Acesta s-a nascut ca sa sufere si sa moara pentru a lua el toate pacatele (?!) omenirii asupra lui, a transformat apa in vin si a certat vantul, a inviat morti si a blestemat smochini … Credeti ca ar crede cineva asta?

Cartile asa zise ,,sfinte’’ contin atat de multe contradictii incat orice fapta nu conteaza cat de josnica o poti justifica ca fiind in numele lu’ domnu’. Fiecare civilizatie a avut religie si preoti (sau alte denumiri pentru acelasi lucru). Ceea ce e bine acum e ca daca nu esti cu ei nu mai esti schinjuit, ars pe rug, tras pe roata sau alte ,,inventii’’ de genul asta, cum era pana acum nu de mult, cand biserica facea legea. In tarile cu religie predominant musulmana blasfemia este inca pedepsita si cu moartea, omoratul cu pietre fiind inca la moda printre credinciosi in sec XXI. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen