Donnerstag, 3. November 2016

Au furat din biserica si i-a lovit fulgerul

Userul ,, Ganduri din Ierusalim‘‘ a postat pe canalul sau de youtube un clip cu titlul  ,,Au furat din biserică şi i-a lovit fulgerul’’ in care o masina se pare ca e lovita de un fulger. Dar in videoclip nu se poate vedea clar ce se intampla si de accea titlul joaca un rol foarte important fiindca iti sugereaza ce sa vezi. Daca titlul era ,,Explozie violenta de cauciuc’’ majoritatea asta vedeau.


La descriere a scris urmatoarele :
,,Un grup de bărbaţi mascaţi au jefuit o biserică din Sankt Petersburg. Imediat poliţia a început să-i urmărească pe străzi cu mare viteză. Urmărirea a fost întreruptă însă când un fulger a distrus maşina şi i-a ucis pe toţi hoţii care se aflau în ea. Potrivit informaţiilor poliţiei, o altă maşină a mai fost distrusă în urma fulgerului care a lovit maşina hoţilor’’.

    Cu toate ca clipul este de aproape 2 ani postat si are 57.500 vizualizari nu are nici un comentariu! Marea majoritate a celor care au vizionat clipul banuiesc ca au fost oite speriate, minunandu-se de puterea lui dumnezo’, scuipand in san in timp ce isi faceau cruce, zicandu-si cata dreptate exista in lume si ca dumnezeu ii pedepseste pe pacatosi. (amin).

    Un om intreg la cap stie ca sigurul care arunca cu fulgere e Zeus. Si pana la urma ce treaba avea Zeus, stapanul cerului si conducatorul tuturor zeilor, sa pedepseasca niste oameni care au furat din lacasul de cult al altui zeu ? Sau poate Yahwe a apelat la Zeus sa-l ajute sa-i prajeasca pe pamantenii care au avut curaj sa-l sfideze, savurand apoi fumul cu miros de carne arsa alinandu-si un pic setea de razbunare…

    Un comentariu din partea mea la acel clip ar fi fost de prisos. M-as fi ales numai cu insulte si blesteme (ceea ce acum m-i se pare normal) din partea celor spalati pe creier de religie. Trebuie sa fi orb sa crezi in dumnezeu si sa nu deschizi tu ochii si sa iti cauti raspunsurile … sa realizezi ca religia nu este nimic mai mult decat superstitile unor oameni primitivi care nu aveau explicatii la mai nimic din jurul lor …. fulgere, cuteremure, vanturi fiind interpretate ca mofturi ale nu stiu ce zeitati.

7 Kommentare:

  1. Ozzy, vrăjitorul din Oz4. November 2016 um 11:13

    Să presupunem că ocupantul (sau ocupanții) celei de a doua mașini distruse nu avea(u) nici un amestec în jaf. Să fi fost victime colaterale? Să fi fost o eroare și tirul fulgerător i-a lovit și pe nevinovați? Grele întrebări, la care comisia de anchetă a zeilor trebuie să răspundă publicului avid de informații.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sa presupunem ca cel care a postat clipul are probleme psihice (!),iar informatile au ca sursa radio Erevan si atunci tot ce e pus la descriere are sens.
      Fulgerul este un fenomen natural care se produce intamplator. Nici un alt fenomen natural nu se impune prin spectaculozitate si maretie ca fulgerul si de acea, oamenii au atribuit aceasta dezlantuire de forta, zeilor sau dumnezeilor. Forta lui distructiva a fost asociata cu mania zeilor si considerata pedeapsa divina. Dar astazi stim cu totii ce este si din ce cauza se produc fulgere si traznete.
      La masini intra in functiune principiul lui Faraday si chear daca foarte rar sunt lovide de fulger pasagerii nici nu baga de seama, nemaivorbind de aparitia vreunei superputeri la pasageri sau explozia masini. Zei si dumnezeii au fost inventati de om pentru a avea pe cineva pe care sa poata da vina. E mai simplu si mai confortabil sa crezi ca te-a batut dumnezo’ decat sa accepti crudul adevar ca tu esti incapabil sa te descurci, esti puturos, lacom, invidios etc. Zei si dumnezeii sunt deasupra oricaror legi morale si imorale iar faptele lor, indiferent cat de crude, sunt vazute ca niste actiuni indreptatite iar motivele sunt considerate taine.

      Löschen
  2. Ozzy, vrăjitorul din Oz7. November 2016 um 12:37

    Sunt perfect de acord cu cele spuse de tine, dar eu am glumit, să știi… Manipulare, prostie sau miştocăreală, fapta postacului respectiv cred că poate fi ușor încadrată ca bilet de internare la balamuc.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Eu am inteles ca in comentariul tau nu ai vorbit serios, si asa si trebuie, sa radem de modul in care religia il face pe om sa se poarte ca in evul mediu. Orice religie solicita intr-o forma sau alta bani sau bunuri „pentru biserica” si seful (popa) are obligatia de a manipula sanatatea mintala a enoriasilor pentru a prospera. Postanacul respectiv e un enorias de frunte iar enoriasii sunt victime iar daca ii ironizam destul poate incep sa gandeasca folosindu-si … ce au in dotare!
      In absenta cunoasterii, actiunea oamenilor este intotdeauna dirijata de superstitie si asta de cand e lumea! Dar acum avem acces la informatie si nestiinta nu mai e o scuza.

      Löschen
  3. Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Cum era de asteptat din pertea unui forum de ateisti ... cand nu va place un comentariu il sterge-ti.

      Löschen
    2. Chear mi-a placut comnentariul tau cu foarte multe epitete si adjective!
      Aici nu este un ,,forum de ateisti'' este un blog personal in care scriu despre ce am chef. Nu am nici o treaba cu cine comenteaza pe tema articolului de mai sus. Tu te-ai apucat sa dai cppy/paste dupa nu stiu ce forum de crestini si nici macar nu era la subiect.

      Löschen